Recenzie Identități secrete de Monica Ramirez

Titlu: Identități secrete
Autor: Monica Ramirez
Nr. pagini: 404
An apariție: 2017
Editură: Librex
Disponibilă:aici!
Când te afunzi în întuneric, nu mai există cale de întoarcere.

Alina preferă cafeaua cu mult lapte, muzică și lumânări când este acasă și un Glock de 9 mm când este în misiune pe teren. Alex iubește plimbările lungi și poate lichida un om în mai puțin de cinci secunde. Alex este prietenul Alinei, iubitul și mentorul ei, câteodată chiar soțul ei. Dar mariajul lor nu este nimic altceva decât o acoperire convenabilă pentru misiunile în care sunt trimiși. Normalitatea este foarte greu de atins într-o existență fantomatică, mai ales atunci când lucrezi pentru Elite, o organizație ultra-secretă care nu există, condusă de oameni care nu există.
Elite există dincolo de invizibil, fără a fi constrânsă de lege, fără a aparține niciunui serviciu de informații. Cartierul General Elite este o oază subterană unde întunericul este la el acasă, un buncăr post-modern ale cărui surse de lumină sunt mai mult ecranele monitoarelor.  Noii recruți sunt remodelați și reprogramați  într-o nouă identitate cu un trecut fals.

„Drama interioară a personajelor continuă să te bântuie mult timp după ce ai terminat de citit acest roman magnific.”


Spy Magazine
*Recenzie*


P.S. În recenzie pot fi prezente detalii ce pot fi considerate spoilere dacă nu ați lecturat încă prima carte a seriei, „Asasin la feminin”. 
(Link Recenzie „Asasin la feminin”, primul volum al seriei.)

„Identități secrete” este al doilea volum al seriei „Alina Marinescu” și conturează o altă față a lumii, mai puțin cunoscută, a asasinilor, a luptelor împotriva terorismului, o lume în care iubirea e complet interzisă, iar normalitate, o noțiune abstractă. Romanul este bazat pe o poveste reală și prezintă atât puterea dragostei cât și toate slăbiciunile pe care le aduce cu ea, într-o misiune contra cronometru, în care viața și moartea se balansează decisiv pe o balanță fragilă, hotărând într-un mod barbar cine va fi următorul care va păși pe tărâmurile morții, tărâm fără scăpare, sau poate...?
„Dragostea și moartea sunt singurele două elemente prin care omul atinge infinitul.”-Alexandru Dumas

Alina și Alex continuă să meargă în misiuni antiteroriste, fiind dispuși în orice moment să se sacrifice unul pentru celălalt, și deși iubirea lor nu era pe un teren sigur, era singura fărâmă de realitate, umanitate și normalitate pe care o mai aveau, până când un adevăr tulburător iese la iveală, o nouă trădare ce a răpit ultima șansă de libertate unui suflet încă luminos, în numele egoismului și nevoii unui suflet bântuit de trecut și fantome de o fărâmă de lumină, o rază de soare. Alina va face tot ce îi stă în putință ca să se îndepărteze de Alex, în ciuda sentimentelor care le are pentru el, iar distanța le va face și rău și bine în aceeași măsura amândurora.
„Iubirea îți poate aduce în părți egale și bucurie și suferință(...). Iubirea adevărată ar trebuie să-ți aducă ambele.”

Personajele sunt complexe, iar modul în care reacționează în fața sentimentelor și problemelor este unul unic, profund și într-o notă relativ comică, dând esență operei. Relațiile dintre personaje, atât cele de prietenie, cât și cele de iubire nu sunt grăbite și curg lin, firesc, oferindu-le realism, iar limbajul este lejer, accesibil,  lecturarea cărții fiind relaxantă. Finalul este complet neașteptat, extrem de bine realizat, puțin confuz și foarte tensionat, reprezentând punctul de maximă intensitate al operei.
„Muncise din greu pentru a o ține lângă el și a o proteja, dar pierduse din vedere cel mai important lucru, inima ei. Ce idiot! O greșeală de neiertat, care îl aruncase în adâncurile întunericului.”

Romanul impresionează atât prin personajele extrem de bine conturate, cât și prin încântătoarea poveste de dragoste dintre personajele principale, complet nenaturală și foarte zbuciumată, dar surprinzătoare din toate punctele de vedere. Personal, mi-a plăcut foarte mult această carte, poate chiar mai mult decât romanul precedent al seriei, întrucât a reușit să-mi creeze un portal între realitate și ficțiune, astfel putând să trăiesc alături de personaje, la intensitatea trăirilor lor. Recomand acestă carte, fiind ușoară, palpitantă, provocatoare, o poveste unică, lipsită de elemente clișeice.
Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: