Recenzie Pasiunea unei femei II de Virginia Henley

|Titlu: Pasiunea unei femei (volumul 2)
|Autor: Virginia Henley
|Editura: Miron
|Număr de pagini: 335
|Disponibilă: aici!
Transportîndu-ne în strălucitoarea, plină de intrigi, Anglie a epocii elizabetane, readucînd la viață o eroină care chiar a trăit la curtea reginei Elizabeta, Virginia Henley îmbină în ultimul ei roman, detaliul istoric, bogat, cu o somptuoasă poveste de dragoste - o sărbătoare plină de strălucire, a ficțiunii romantice...


*Recenzie*

Povestea tinerei sărace, din Anglia secolului al XVI-lea, cu ambiții uriașe continuă cu aventuri surprinzătoare și extrem de captivante. Este cu atât mai fascinant romanul cu cât evenimentele prezentate în el sunt inspirate din realitate.

Bess, după ce a ajuns văduva lui Robert Barlow, și-a reluat viața mondenă din familia Grey. Rogue Cavendish a reușit într-un final să o seducă, însă nu i-a fost suficient. El îsi dorea ca frumoasa roșcată să fie numai a lui, iar soarta le surâde atunci când soția craiului moare și o sarcină neașteptată le grăbește căsătoria.

“- Bess, eşti atît de curajoasă. A avut dreptate Marcella cînd a spus că tu erai cea care trebuia să pleci la Londra.
Bess îşi şterse o lacrimă. Curaj ? Dacă ar şti ei cît de frică îi fusese, doar cu puţin timp în urmă.
- William este forţa mea.
Marcella scutură din cap.
- Nu, Bess, forţa şi curajul sînt ale tale. Tu ai ştiut ce ai vrut şi ţi-ai urmat calea. Ţi-ai fixat o ţintă atît de sus şi uite că acum ţi-ai atins-o.
Bess o îmbrăţişă pe mătuşa ei Marcy.
- Abia am început.”

Timp de 10 ani, Bess este fericită alături de William Cavendish. Cei doi au împreună 6 copii și o situație financiară bună, însă moartea prematură a regelui Edward schimbă totul. Ajunsă la putere, "sângeroasa" Mary pedepsește protestanții, dorindu-și să aibă în preajmă numai catolici. Soțul lui Bess, trezorierul regal, nu este tocmai în regulă cu actele, fapt care atrage mânia reginei. Grijile și datoria de 5000 de lire, care îi apasă pe umeri, duc la sfârșitul lui Rogue.

Văduvă pentru a doua oară la doar 29 de ani, Bess este nevoită să înfrunte din nou destinul nemilos. Ea afirmă cu convingere că iubirea ei a murit odată cu William și că își va dedica restul vieții bunăstării copiilor ei. Ambițiile femeii depășesc suferința și arată un caracter deosebit de puternic.

Între timp, casa Tudorilor este supusă unor lupte crâncene. Trădările, revoltele și relațiile scandaloase se dezlănțuie și fac viitorul regatului nesigur. Spre marea bucurie a populației, Mary se prăpădește și astfel Elizabeth este încoronată regină.

Bess se bucură inițial când este numită doamnă de companie a reginei, însă nu știe că prietena ei Elizabeth este nemiloasă și are planuri ascunse pentru ea. Împrejurările o aruncă pe Lady Cavendish într-o nouă căsătorie cu căpitanul gărzilor regale - William St. Loe. Acesta se ocupă de copiii lui Bess ca de proprii lui copii, o iubește necondiționat și este un om bun, însă tânăra lui soție nu îl poate iubi.

“- Cine eşti ? Întrebă Bess intrigată.
- Nu poţi ghici, micuţa mea călugăriţă ?
Bess îşi aminti costumul ei de călugăriţă, de odinioară şi o cumplită bănuială puse stăpînire pe ea. Îşi ridică mâna, îi trase în jos masca şi dădu de ochii albaştri, strălucitori, ai Lordului Talbot, rîzîndu-i. Refuzînd să se enerveze, alungă repede scînteia pe care o simţi, înainte de a-i aprinde mînia.
- Nu ai nevoie de mască, Lord Talbot, ca să-l personifici pe diavol. Propria ta faţă este exact ca a lui Lucifer, spuse ea cu degajare.”

O atracție din trecut reapare cu o intensitate zdrobitoare. George Talbot nu a renunțat nicio clipă la gândul că Bess va fi a lui, iar ea este atrasă de el ca de un magnet. Îi garantează că nu va fi vreodată cu el, însă promisiunile sunt făcute pentru a fi încălcate...

Pasiunea dintre cei doi devine de nesuportat, iar când soarta ca amanți le părea pecetluită, cei doi ajung într-un mod miraculos liberi şi nesiguri cu privire la viitor. Oare va reuși umila Bess Hardwick să își atingă mărețul obiectiv de a deveni Contesă de Shrewsbury? Îl va cuceri ea iremediabil pe George sau flacăra dintre ei se va stinge peste noapte?

“- Vrei să cinezi cu mine ?
- Putem să fim singuri ?
- Desigur.
Bess îl aşteptase să vină. Plănuise exact ce avea să-i spună, ce avea să facă. Încă de mică fusese învăţată cum să pună mîna pe un soţ şi lecţiile de atunci îi vor prinde bine acum.”

Dintre toți bărbații din viața lui Bess, George a fost mereu preferatul meu. Aroganța combinată cu frumoșii lui ochi albaștri și simțul umorului desăvârșit m-au cucerit încă de la început. Am fost încântată să văd că povestea dintre el și Bess nu s-a încheiat odată ce tânăra s-a căsătorit cu Cavendish și că replicile lor dulci-amărui au făcut deliciul celui de al doilea volum al cărții.

"Pasiunea unei femei" este un roman savuros, un exemplu de luptă neîncetată pentru a atinge succesul. Cine spune că femeile nu puteau avea ambiții în Evul Mediu, nu a cunoscut-o pe Bess. Ea nu a încetat să mă surprindă nici pe parcursul acestui volum. Tăria de caracter de invidiat și gândirea practică au fost stâlpii pe care și-a clădit viața mult visată.


Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: