Recenzie Întoarcerea de Jennifer L. Armentrout

Titlu: Întoarcerea
Autor: Jennifer L. Armentrout
Nr. pagini:432
Editură:Corint
An apariție:2017
Disponibilă:aici!
ACȚIUNE NON-STOP ȘI O POVESTE DE DRAGOSTE INCANDESCENTĂ
A trecut un an de când Seth a încheiat o înțelegere cu zeii prin care își punea viața în slujba lor. Acum, Apollo are o misiune pentru el: Seth trebuie să protejeze o fată frumoasă și îndrăzneață, dar de care nu se poate atinge. Iar această nouă sarcină ar putea fi cea mai solicitantă provocare de care a avut vreodată Seth parte.
Josie habar nu are ce vrea de la ea acest tip nebun și sexy, dar odată cu sosirea lui, toată viața ei este data peste cap. Fie că Josie începe să-și piardă mințile, fie că o pândește un coșmar născut din antica mitologie.
Josie nu se poate decide care este cel mai mare pericol: un titan furios care caută răzbunare sau misteriosul Seth cel cu ochii aurii- și atracția intense care mocnește între ei…
“Suspans la maximum și tensiune sexuală de la prima la ultima pagină.”

*Recenzie*

„Întoarcerea” este o carte încântătoare, ce pune în valoare mitologia greacă având în același timp un stil adolescentin și prezentând personaje complexe. Prima carte a seriei „Titanii”, „Întoarcerea”, prezintă o minunată poveste de iubire, sacrificiu, puterea de a te descoperi pe tine însuți și de a te accepta, de a trece peste trecut și de a îți permite să îți redescoperi calea, indiferent de gravitatea situației.

Cartea ni-i aduce în prim plan pe Seth, un Apollyon, cu un trecut care îl macină și care l-a determinat să facă anumite lucruri ce îl vor afecta în viitor pentru a se răscumpăra în fața persoanelor cărora le-a greșit, devenind rece, distant și înfricoșat de posibilitatea repetării greșelilor din trecut, având de la Apollo o sarcina, să găsească o fata cu inițialele J.B., un semizeu cu puterile încătușate, care nu știe absolut nimic despre lumea din care provine, comportându-se exact ca un muritor de rând și care avea menirea să salveze lumea. Josie este o fată care nu și-a cunoscut niciodată tatăl și a cărei mamă a înnebunit odată cu nașterea ei. Josie studiază la facultate psihologia, pentru a preveni un comportament asemenea celui pe care îl are mama sa și nu a crezut nici o secundă că viața ei va lua o întorsătură nebunească odată cu apariția tânărului și chipeș, dar relativ ciudat, Seth care încearcă să îi povestească despre „adevărata” ei origine, astfel ea fiind fiica lui Apollo, un semizeu.
„Amintirile, chiar și cele amare, sunt mai bune decât nimic.”

Sarcina lui Seth era să o ducă pe Josie la o academie foarte păzită, unde se pregăteau puri și semipuri, în perfectă siguranță, neavând voie să se apropie de ea. Deși nici prima sarcină nu e prea simplă, să o țină în siguranță, a doua pare de-a dreptul imposibilă.

Personajele sunt foarte complexe, prezentând trăsături morale ce le fac deosebite: inocența, teama de propria persoană și de iubire, prezența remușcărilor și capacitatea de a te descoperi respectiv redescoperi, de a-ți acorda o șansă, lăsând în urmă trecutul. Cartea prezintă o poveste de iubire unică, prin modul în care reacționează personajele vizavi de sentimentele lor, însă într-o notă relativ clișeică, întrucât se urmează ideea fata bună-băiatul rău. Totuși, intensitatea trăirilor și acțiunea în sine te fac să treci peste acest mic „impediment”.

Mi-a plăcut foarte mult această carte deoarece a reușit să deschidă un portal între realitate și universul ficțional imaginat, „teleportându-ma„ alături de personaje, mesajul fiind profund, iar stilul autoarei, unul lejer, relaxant, însă totuși încărcat prin elementele noi, legate de universul creat, în sine, m-a fascinat.Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.☺

Niciun comentariu: