Recenzie Ochii unui înger de Cătălin Al Haj Ali

Titlu: Ochii unui înger
Autor: Cătălin Al Haj Ali
An apariţie 2016
Nr. pagini: 178
Editura: Celestium
Disponibilă: aici!

  Ce ai face dacă ai descoperi ce este cu adevărat iubirea?

 Aceea iubire infinită ce se revarsă asupra fiinţei tale minunate. Dar dacă ai afla despre tine că eşti mai mult decât simpla ta identitate şi sugestie a minţii tale? Cartea „Ochii unui înger” a apărut în viaţa ta să iţi vindece inima, când viaţa pare a fi tulburată de diverse surse externe.

Această carte este menită în a te conecta cu sursele acestor chestiuni, ce aparţin minţii şi nu sufletului.

Cătălin, prin sensibilitatea sa, reuşeste cu un val puternic de emoţii să ne prezinte povestea vieţii sale. De la 6 ani fiind diagnosticat cu leucemie şi pierzându-şi tatăl, reuşeşte să treacă peste greutăţile abordate, încât să se vindece şi să-şi continue misiunea personală faţă de el însuşi. Povestea sa este menită sa ne inspire şi să ne înalţe, având o profunzime rar întâlnită. În ciuda trăirilor sale, el vede o scânteie de lumină în orice provocare. Fiecare capitol este menit să ne trezească din somnul sumbru al minţii noastre.

Este o carte cu adevărat specială, menită să-ţi fie călăuza în drumul tău, să te trezească şi să te poarte într-o călătorie fascinantă a unui proces de trezire şi să-ţi scoată la suprafată adevaratul sine, adevarata ta prezenţă.


*Recenzie*

 "Pictează-te cu propriile tale culori, fii propriul tău pictor şi fă din tine o capodoperă." Privită din perspectiva lui Cătălin, viaţa oricât de grea ar fi, ea este frumoasă. Fiecare clipă trebuie trăită, cursul vieţii nu se întoarce. "Ochii unui înger" este o carte motivaţională, frumos scrisă cu un stil interesant. Cuprizând 53 capitole precum: Ultimul dans, Lumea duală, Acceptarea de sine, Lupta între religii, Capcana Iubirii,  desfăşurate pe 178 de pagini, este uşor de citit. Mi-a plăcut felul în care autorul abordează teme diverse. Una dintre temele abordate este iubirea, văzută ca un sentiment nobil,înălţător. Aflată în fiecare dintre noi, iubirea trebuie descoprită şi înţeleasă. Fiecare pagină din această carte conţine propoziţii care vă vor emoţiona, pune pe gânduri, vă vor ajuta să înţelegeţi viaţa şi să vă iubiţi pe voi pentru ceea ce sunteţi. 

"Prefer să merg în grădina cu trandafiri şi să mă plimb printre spini, cu riscul de a mă înţepa, dar să ştiu că sunt viu, decât să fiu prins de aceste capcane lumeşti şi să uit de mine, devenind astfel un muribund."
Cartea lui Cătălin este o carte care vă va pune pe gânduri şi care vă va rămâne în minte mult timp după terminarea ei. Ochii îngerului care văd tot ceea ce faci nu au rolul de a critica, ci de a îndruma. 

Cu toate că autorul este foarte tânăr calitatea scrisul m-a impresionat. Gândirea acestuia, precum şi vocabularul folosit în carte sunt complexe. Frazele sunt bine scrise şi există o legătură în tot conţinutul ei. Nu mi se întâmplă prea des să folosesc stickere pentru a marca citate, dar atunci când am văzut complexitatea lor m-am hotărât că e cazul să le marchez cumva, pentru ca mai târziu să ştiu unde să le găsesc. Aşadar, am umplut cartea cu aceste stickere.
"Avantajele singurătăţii pot fi percepute atunci când lăsăm acest copil interior să depăşească spaimele emoţionale şi să crească, devenind independent."
Sensibilitatea scriitorului este redată pe tot parcursul cărţii, atât prin poeziile scrise de el, cât şi prin introspecţie. Putem observa frumoasa împletire dintre trecut şi prezent, ambele timpuri fiind în relaţia de interdependenţă. 

Câteodată suntem puşi în anumite situaţii din care dorim să ieşim, dar nu putem, aşă că mergem pe drumul acela chiar dacă ne este foarte greu. Trebuie să căutăm în noi răspunsul, noi reprezentăm centrul propriului nostru Univers. 
" Mâine voi fi alungat din Paradis. Singura noastră speranţă e ca tu să mă găseşti dupa aceea. Căută-mă în Infern. “ 
Modul în care Cătălin a scris cartea este pe înţelesul tuturor, este o carte bine conturată care dezvoltă diferite teme şi care tinde a deveni un intrument de auto-cunoaştere. Cartea este scrisă pentru noi, pentru a ne înţelege sinele şi pentru a ne arăta că nu suntem singuri; nu suntem singurii care au trecut printr-o anume situaţie, şi că au mai fost şi alţii înainte .

Cartea "Ochii unui înger" este o dovadă a puterii interioare, care iese la iveală în diferite momente ale existenţei. Este o carte ce transmite emoţii cititorilor şi care evoluează odată cu ele.
   

 Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Share: