Leapșa printre cărți


Am primit această provocare de la Cătălina Coman- Portia de citit :) 
1. Când faci o pauză de la citit, folosești un semn de carte sau îndoi un colț al paginii?
Semn de carte. Am unele făcute de mine și le folosesc în cazul în care cartea pe care o citesc nu vine cu semn de carte. Nu îmi place să îndoi paginile cărților și o cert mereu pe mama mea pentru că ea face asta. 

2. Ai primit în ultima vreme o carte? Care a fost aceasta?
Primesc destul de des cărți. Ultimul „cadou” a fost un colet de la editura Herg Benet. Printre cărțile oferite se numără și „Poezii pentru văduve” de Marcica Belearta. Recenzia o găsiți aici. :)

3. Citești în baie?
Nu. La cât de norocoasă sunt probabil că biata carte ar ajunge pe fundul căzii. Mă gândesc la baie ca la un loc în care cărțile nu pot intra. E mai bine așa. Toată lumea supraviețuiește.4. Te-ai gândit vreodată să scrii o carte? Dacă da, despre ce?
M-am gândit de multe ori și am și început să scriu la un moment dat, dar nu am destul timp pentru a scrie, așa că momentan visele mele de a deveni o celebra scriitoare rămân vise. :)

5. Care este cartea ta preferată?
Asta nu e o întrebare corectă. Nu pot alege o carte preferată pentru că sunt prea multe cărți care mi-au plăcut, pe care le-am iubit. Citesc diferite genuri și fiecare gen e diferit, având ceva aparte, așa cum fiecare carte e diferită. Încerc să văd frumusețea din fiecare carte. 

6. Îți place să recitești cărți?
Îmi place, dar nu am timp. Plănuiesc să recitesc câteva cărți și serii peste câțiva ani pentru a vedea cum mi s-a schimbat mentalitatea. E ca un fel de provocare a minții. :) 

7. Ce părere ai despre o întâlnire cu autorii cărților pe care le apreciezi și ce le-ai spune?
Nu cred că voi fi vreodată pregătită să mă întâlnesc cu autorii mei preferați. Probabil că aș începe să vorbesc entuziasmată despre personaje și aș întreba de ce s-a întâmplat un anumit lucru sau de ce un anumit personaj a murit. Cu tine vorbesc, Veronica. Cu tine vorbesc....

8. Îți place să vorbești despre ceea ce citești și cu cine?
Cu prietenele mele în special. Alte persoane mă privesc ciudat când vorbesc despre cărți pentru că sunt prea entuziasmată. :) Cele mai bune prietene ale mele îmi împărtășesc pasiunea pentru citit și avem discuții zilnice despre cărți, filme, personaje ficționale, ne plângem de viața noastră care nu e ca în cărți. Chestii obișnuite. 

9. Care sunt lucrurile care te determină să alegi o carte anume?
În primul rând coperta și apoi recomandările. Rar citesc descrierea unei cărți și oricum o uit până mă hotărăsc să aleg o carte. 


Ce ziceam? Copertă frumoasă. :)

10. Care crezi că este o lectură ,,obligatorie”, o carte pe care toată lumea trebuie să o citească?
Cred că fiecare ar trebui să citească ceea ce vrea, dar dacă ar exista o lege care să ne oblige să citim o anume carte aș vrea să fie „Winnetou” de Karl May. (chiar dacă sunt 3 volume)  
Este o serie foarte bună și vreau să o recitesc. :)

11. Care este locul tău preferat pentru lectură?
Fotoliul când sunt acasă, iar vara, când merg la munte îmi place să citesc pe iarbă. E foarte relaxant. 

12. Când citești, asculți muzică sau preferi liniștea?
Pot să citesc în orice circumstanțe. Am două surori mai mici așa că m-am adaptat. :) De obicei ascult muzică, dar pot citi și în autobuz sau când e liniște. Important e să am o carte cu mine.

13. Ai citit cărți în format electronic?
Am încercat, dar nu se compară cu cititul unei cărți „reale”.

14. Citești numai cărți cumpărate sau citești și cărți împrumutate?
Citesc si cărți împrumutate. Atâta timp cât e o carte pe care îmi doresc să o citesc nu mai contează de unde e. Dacă vreau neapărat să o am în bibliotecă o cumpăr.

15. Fă un top al celor mai bune 5 cărți/serii pe care le-ai citit vreodată.

Nu cred că e posibil :) Dar am câteva cărți și serii care mi-au plăcut și pe care mi le mai amintesc. Ordinea e aleatorie.1. Instrumente Mortale
2. Winnetou
3. Cireșarii
4. Harry Potter
5. Cei trei MuschetariLa rândul meu provoc blogurile The Fictional Universe și Soarece de Biblioteca


2 comentarii:

Mirela Barbalata spunea...

Frumoasa leapsa! Si raspunsurile tale imi plac :)

Dweenie spunea...

Mulțumesc pentru nominalizare ! :D
Am realizat și eu tag-ul :
http://thefictionaluniverse.blogspot.ro/2017/02/tag-leapsa-printre-carti.html