Interviu cu Catherine Crowley

Catherine Crowley agreed to answer a few questions about the books she published. Graffiti Moon was translated in romanian last year by Storia Books and I hope that each person who will read the book will love it, just like I did. I invite you to read this lovely interview. Red will be for enghlish readers and blue for romanians.
Catherine Crowley, autoarea romanului Graffiti Moon apărut la editura Storia Books în anul 2016. Editura este una nouă și deși are puține cărți publicate, sunt interesante, relaxante și cu cele mai frumoase coperți pe care le-am văzut. Recenzia romanului va fi postată în curând pe blog, fiindcă am terminat cele 3 cărți primite de la editura Storia. La finalul lunii, avem și un Book haul. Interviul este în ambele limbi, iar albastru este pentru limba română. Mulțumesc autoarei pentru răspunsuri!

Question: I saw that you wrote 7 books, including a trilogy. Are you planning to publish other books?
Întrebare: Am văzut că ai scris 7 cărți, inclusiv o trilogie. Plănuiești să publici și alte cărți?

Cath Crowley: I am planing to publish more books - at least I’m planning to write them. I’ve just finished a book - co-written with Fiona Wood and Simmone Howell called Take Three Girls. It’s out in Australia in 2017. It’s the story of Kate, Clem and Ady, all in Year 9 at the same school. Kate, a quiet boarder, is taking risks to pursue the experimental music she loves; Clem is shrugging off her old swim-team personal, exploring her first relationship, and trying to keep her annoying twin, Iris, at arm’s length; and Ady, far from being the confident A-lister she appears, is grappling with a family in chaos, and wondering who her real friends are.
It was a rewarding challenge to co-write with two brilliant authors. I’m very proud of this book. I hope people like it!
Cath Crowley: Da, mi-am propus să public și altele-cel puțin, plănuiesc să le scriu. Tocmai am tetminat o carte împreună cu Fiona Wood și Simmone Howell numită "Take Three Girls". Apare în acest an în Australia. Este povestea lui Kate, Clam si Ady, toți în clasa a 9-a la aceeași școală. Kate, o elevă tăcută își asumă riscuri pentru a continua să experimenteze muzica pe care o iubește. Clem își abandonează vechea sa echipa de înot, explorând prima sa relația, și încercâmd să își țină la distanță sora geamănă, Iris. Iar Ady este departe de a fi o celebritate încrezătoare, se luptă cu o familie în haos și se întreabă care sunt prietenii ei adevărați.
A fost o provocare recompensată să scriu împreună cu doi autori brilianți. Sunt foarte mândră de această carte. Sper că oamenilor le va place!

Question: Do you like to read? What books would you recommand us?
Întrebare: Îți place să citești? Ce cărți ne-ați recomanda?

Cath Crowley: I love to read. My full list of recommendations is too long to fit here. But I’d recommend We Were Liars by E Lockhart, Wildlife by Fiona Wood, Notes from the Teenage Underground by Simmone Howell, and Beatle Meets Destiny by Gabrielle Williams. Loved them all.
Cath Crowley: Da, îmi place să citesc. Întreaga mea listă de recomandări este prea lungă pentru a încăpea aici. Dar aș recomanda "We Were Liars (Mincinoșii) de E. Lockhart, Wildlife de Fiona Wood, Notes from the Teenage Underground de Simmone Howell și Beatle Meets Destiny de Gabrielle Williams. Le-am adorat pe toate.

Question: Graffiti Moon is a very interesting title. How did you choose it?
Întrabare: Graffiti Moon este un titlu interesant. Cum l-ai ales?

Cath Crowley: Originally the book had a much longer title - Lucy, Ed, Jazz and the poet, Leo. But it was far too wordy, so we too a line from the book about a graffitied moon that Ed had painted. It’s a much better title than the first one.
Cath Crowley: Inițial, cartea avea un titlu mult mai lung: Lucy, Ed, Jazz and the poet Leo. Dar avea prea multe cuvinte, așa că am luat un rând din carte despre o lună pe care Ed a pictat-o. Este un titlu mult mai bun decât primul.

Question: What represents writing for you? A hobby or a job? Why?
Întrebare: Ce reprezintă scrisul pentru tine? Un hobby sau o ocupație? De ce?

Cath Crowley: Great question. It’s not a hobby - it’s more than that. But it’s not a job, either. It’s a love, for me.
Cath Crowley: Bună întrebare. Nu este un hobby-este mai mult de atât. Dar nu este nici un job. Este o pasiune pentru mine.

Question: If you could teleport one time, anywhere, anytime, where would you go?
Întrebare: Dacă te-ai putea teleporta o singură dată oriunde, oricând, unde te-ai duce?

Cath Crowley: I would go to the future - to see how it ends.
Cath Crowley: M-aș duce în viitor-ca să vad cum se termină.

Question: Did you write a book inspired from your life? If you did, which one?
Întrebare: Ai scris o carte inspirată din viața ta? Dacă da, care dintre ele?

Cath Crowley: They’re all a mix of me, but no-one of them are based on or inspired from my life, really. Words in Deep Blue might be the closest, in that it’s about a love story with books.
Cath Crowley: Toate sunt o combinație de-a mea, dar niciuna dintre ele este bazată sau inspirată din viața mea. Words in Deep Blue ar fi cea mai apropiata. În ea este vorba despre o poveste de dragoste cu cărți.


Question: What should we know about Graffiti Moon?
Întrebare: Ce ar trebui să știm despre Graffiti Moon?

Cath Crowley: You should know that it’s a love letter - to art, to poetry, to the night. I hope you like it.
Cath Crowley: Ar trebui să știți că este o scrisoare de dragoste-către artă, către poezie, către noapte. Sper să vă placă!

Thank you very much for your answers! I hope you enjoyed this interview!
Vă mulțumesc tuturor! Acesta a fost primul interviu cu un autor de peste hotare și sperăm că nu va fi ultimul. Voi reveni pe blog și cu recenzia cărții!Book Description:
Lucy is in love with Shadow, a mysterious graffiti artist.
Ed thought he was in love with Lucy, until she broke his nose.
Dylan loves Daisy, but throwing eggs at her probably wasn't the best way to show it.
Jazz and Leo are slowly encircling each other.
An intense and exhilarating 24 hours in the lives of four teenagers on the verge: of adulthood, of HSC, of finding out just who they are, and who they want to be.
A lyrical new YA novel from the award-winning author of Chasing Charlie Duskin and the Gracie Faltrain


Descrierea cărții:
Lucy a terminat liceul si cel mai bun mod de a sarbatori este sa-l gaseasca pe Shadow, grafferul misterios care a impanzit orasul cu desenele lui. El se afla pe undeva, dar nu se stie exact pe unde, si imprastie in linistea noptii culori care inchipuie pasari si cerul albastru. Lucy stie prea bine ca s-ar putea indragosti de un tip care deseneaza precum Shadow. S-ar putea indragosti chiar pana peste cap. 
    Intr-o seara ajunge la o petrecere impreuna cu Ed, un baiat cu care avusese in trecut cea mai ciudata intalnire din viata ei, iar acesta ii spune ca o poate ajuta gaseasca pe Shadow. Tinerii pornesc in cautarea acestuia si cutreiera orasul pana in zori. lar Lucy nu reuseste sa vada ca adevarul se afla chiar inaintea ochilor ei. 

    Douazeci si patru de ore intense si pline de aventura din vietile unor tineri gata sa devina adulti, sa termine liceul, sa descopere cine sunt cu adevarat si cine vor sa fie. 
Share:

3 comentarii:

maria ancuta spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
maria ancuta spunea...

interesante raspunsurile doamnei, dar si intebarile tale au fost foarte precise si bine puse asfel sa aflam cat mai multe lucruri importante despre cine si ce ii place lui Catherine Crowley. Felicitari si mult succes pe viitor si sper sa ai ocazia sa vorbesti cu cat mai multi autori/e

Mirela Barbalata spunea...

Felicitari pentru interviu! Unul inspirat :)