Interviu cu Andreea Russo

Andreea Russo este autoarea trilogiei Amintiri din viitor și detectivul Fata cu vise alb negru, publicate la editura Bestseller. Cărțile sunt disponibile pe site-ul editurii.
Amintiri din Viitor volumul I
Amintiri din Viitor volumul II
Fata cu vise alb negru

Întrebare: Spune-mi te rog  ceva despre tine. Unde îți faci studiile? Cu ce te ocupi?

Andreea Russo: Numele meu este Andreea, am 22 de ani și la moment scriu volumul  3 al trilogiei  ,, Amintiri din viitor".

Întrebare: De ce ai început să scrii? Ce te face să te trezești dimineața cu gândul la scris? Ce te-a atras în această lume minunată și fantastică?

Andreea Russo: Scriam din plictiseală cam prin clasa a 9-a. Compuneam versuri, cel mai frecvent erau despre dragoste, apoi nici nu am observat cum am început să scriu zilnic, dar deja scriam și mini eseuri, viziuni, citate, etc.

Întrebare: Te-ai gândit vreo dată că vei deveni scriitoare?(Cu sute de fani)

Andreea Rusoo: Nu m-am gândit, cred că nici nu-mi permiteam să visez la așa ceva, dar după vârsta de nouăsprezece ani am riscat să arăt că scriu personalităților din domeniu.

Întrebare: Cum construiești personajele? Au vreo legătură cu tine, te inspiri din oamenii pe care îi ai în jur?

Andreea Russo: Da, mă inspir din viața reală, cel mai frecvent formez personajele din trăsături prezente la mine sau valori pe care le admir în mod general la oameni.

Întrebare: De unde îți vine sursa de inspirație?

Andreea Russo: De la trecători, copaci, păsări. Din viață

Întrebare: Ce planuri literare ai pe viitor?

Andreea Russo: Să public volumul 3 din trilogie

Întrebare: Care sunt autorii tăi preferați? Ce carte îți este mai aproape de suflet? Și ce citat te inspiră în fiecare zi?

Andreea Russo: Autorii preferați sunt: W.N.P. Barbellion ; Mircea Eliade; Haruki Murakami; Agatha Christie; Osho; E.E.Schmitt.
Cartea ce îmi este aproape de suflet ,,Jurnalul unui om dezamăgit" de W.N.P. Barbellion.
Mă inspiră multe citate, cel mai recent e în engleză ,, Look in the mirror, that is your competition".

Întrebare: Cum te vezi peste 10 ani?

Andreea Russo: Peste zece ani mă văd mai bună decât astăzi, mai fericită.

Întrebare: Ce mesaj transmiți cititorilor tăi?

Andreea Russo: Luptați pentru visele voastre, munciți și creați, astfel vă veți simți împliniți.

Descrierea cărții


Cum e să trăiești cu amintiri din viitor? Cum e să știi ce va fi mâine? Într-o viață în care viitorul și trecutul îşi schimbă locurile, rămâne doar prezentul. Dar cum să iei o decizie în prezent atunci când îți cunoști viitorul?
La 7 ani, vrea să afle prin ce se deosebește de toți ceilalți. La 12 ani, învăță cum să fie ca ceilalți. La 17 ani, se îndrăgostește de Amelia. La 22, o întâlnește. La 27, se află într-un avion care urmează să se prăbușească.

Numele lui este Mir.

Dacă citești aceste rânduri, deja faci parte din viitorul lui.Cum e să trăiești fără amintiri? Cum e să știi că acestea sunt scrise într-un jurnal de care îți e frică? O frică față de un trecut în care cunoșteai viitorul. 
Tokyo, 11 februarie, el deschide ochii și realizează că nu mai are trecut, cu excepția unor jurnale pe care tot amână să le citească. Într-un final le deschide și redescoperă greșelile pe care le-a făcut în mod conștient. A pierdut benevol femeia pe care o iubea. Cum să se întoarcă la viața lui de odinioară? Cum să o întoarcă pe ea? În loc de răspunsuri apar mai multe întrebări.
Numele lui este Mir. E în viață. Dacă citești aceste rânduri, descopri împreună cu el trecutul său.Cum e să trăiești între alb și negru?  
Mia este o pianistă remarcabilă. Toți îi prevăd un viitor frumos până în ziua în care dispare fără nicio urmă, în drum spre casă. Timp de 24 de ani nimeni nu o poate găsi. Ce s-a întâmplat? Poate fi elucidat adevărul prin intermediul unor vise? Și chiar dacă acestea apar la o tânără detectivă aflată abia la început de cale?
O viață blocată între vis și realitate, un mister pierdut în timp, un detectiv ce taie răsuflarea și ne obligă să ne întrebăm cine sunt cu adevărat oamenii din jurul nostru.

Un comentariu:

Mirela Barbalata spunea...

Interesant! Nu am citit nimic de aceasta scriitoare .