Recenzie Jocul Coroanei de Evelyn Skye

Titlu: Jocul Coroanei
Autor: Evelyn Skye
An apariție: 2016
Editura: Leda
Număr pagini: 416
Disponibil aici !
Există lucruri mai periculoase decât un strop de magie...
Vika Andreieva poate stârni zăpada și poate transforma cenușa în aur.
Nikolai Karimov poate vedea prin pereți și poate face să apară poduri din senin.
Ei sunt magi - singurii din Rusia - iar țarul, amenințat de Imperiul Otoman și de kazahi, are nevoie de un Mag Imperial puternic alături de el.
Și astfel inițiază Jocul Coroanei, un duel al abilităților magice.
Câștigătorul jocului va primi puteri de neimaginat.
Pe cel învins îl așteaptă moartea.

Jocul Coroanei nu trebuie pierdut.

*Recenzie*
     Jocul coroanei este cartea pe care o doream cel mai mult de la editura Leda. Mă bucur foarte mult că am pus-o pe lista de priorităţi de Black Friday şi că am cumpărat-o. Este un roman impresionant! Abia aştept continuarea, tradusă în limba română deoarece autoarea e dovedit că are creativitate din plin.

    Jocul nu este doar o competiţie între cei doi magi, ci şi un duel între sentimentele cititorului. Descrierea spune clar că unul dintre magi ar trebui să moară, aşadar, încă de la început tot oscilam între Vika şi Nikolai, nu ştiam care dintre ei voiam să câştige şi m-am tot răzgândit până la final de mai multe ori. Atmosfera este magică, peisajele descrise perfect te teleportează în Rusia, cu 200 de ani în urmă. Totul este construit în detaliu, de la aritectură la pesonaje, iar abilităţile fiecăruia reflectă personalitatea şi temperamentul acestuia.

„Ca nişte marionete, ea şi adversarul nu aveau niciodată de ales: destinul lor era un pas de deux, o splendoare şi o soartă chinuită pentru amândoi.
Şi totuşi, era ceva în legătură cu celălalt mag, în legătură cu magia pe care o alegea, care o atrăgea înspre el, ca şi când legătura dintre ei n-ar fi fost întru totul un lucru malefic. Era mai mult ca un fir subţire ce încerca să reconecteze cele două jumătăţi ale unui întreg.”

      Evelyn Skye are un stil frumos, cu nişte descrieri minunate, pe care le-am adorat, mai ales că eu mereu mi-am dorit să vizitez Rusia. Personajele par preluate din basme, atât Vika, cât şi Nikolai sunt portretizaţi astfel încât să îi îndrăgeşti, la început prezentaţi individual, apoi cei doi se întâlnesc şi totul se schimbă. Vika este impulsivă şi puternică, pe când Nikolai este cumpătat şi creativ, elegant şi romantic, iar cei doi se îndrăgostesc iremediabil. Povestea lor este emoţionantă şi dramatică deoarece cei doi ştiu că sunt inamici, ambii se luptă pentru a supravieţui şi totuşi dragostea dintre ei creşte. Paşa, fiul ţarului apre şi el în peisaj, creându-se un triunghi amoros şi o atmosferă romantică incomparabilă.

"Însă teama nu mai descria ceea ce simţea el. De îndată ce Vika pluti în sala de bal, Nikolai se simţi victima ei. Ea era soarele, iar el o biată stâncă, atrasă de gravitaţie" 

       Ritmul este ameţitor, iar Jocul Coroanei se apropie cu fiecare pagină de un final inevitabil: unul dintre ei va muri. Speranţa vă va cuprinde şi veţi fi absorbiţi de acest roman, aşa că dacă este week-end nici nu o să observaţi că deja aţi terminat cartea. Cei doi devin nesiguri de sentimentele lor, sunt puşi în faţa unei alegeri dificile: să moară sau să omoare singura persoană asemenea lor. Suspasul este indus încă de la descriere, când se menţionează că la final, te vei despărţi de unul dintre personaje.  Vă las pe voi să vedeţi ce se întâmplă până la urmă dacă alegeţi să o citiţi, dar vă spun doar că momentele dramatice nu vor întârzia să apară, aşa că pregătiţi-vă! Roata se învârte şi nimic nu este decis până la final. Jocul Coroanei este o lectură demnă de luat în calcul, un basm modern minunat!

Share:

3 comentarii:

Mirela Barbalata spunea...

Am auzit de carte. Am vazut ca este foarte apreciata. Eu de abia "ma obisnuiesc" cu genul acesta de aceea sunt mai selectiva ;) . Cartea aceasta m-a atras tocmai prin subiectul sau :) . Sper sa o citesc intr-o zi :)

Roxi Adina spunea...

Heyaa. Te invit la un tag: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/12/dashing-through-snow-book-tag.html >:D<

maria ancuta spunea...

cartea se afla la wishlist