Recenzie Stropi de lumină de Corina Iancu

Titlu: Stropi de lumina 
Autor: Corina Iancu 
Numar pagini: 50
Editura: Celestium
Anul aparitiei: 2016

     
 Am zis să diversificăm categoriile de cărți pentru care le facem recenziile şi tam-tam, avem o carte pentru copii.
   Stropi de lumina este o cărticică viu colorata de 50 de pagini, scrisă de Corina Iancu, un psiholog, psihoteraput şi terapeut ABA. Viu colorată, cartea este atractivă pentru copii. O recomand părinților pentru a le citi înainte de culcare o poveste copiilor.

   "Dă-mi mâna ta copile drag, urmează-mă în această călătorie magică. Priveşte-mă şi ascultă-mi glasul care îți vorbeşte cu iubire şi din iubire."


    Alcatuită din 10 poveşti, cartea îşi propune să vindece sufletul, să ajute copilul în dezvoltarea curajului, încrederii, abilității de comunicare. Numite şi -poveşti vindecătoare-, cartea nu se adresează numai copiilor, se adresează şi adulților.
 Trebuie să recunosc ceva: copii de până în 7-8 ani vor fi vrăjiți de această carte. Aceştia încă nu au cunoscut  puterea literelor, încă nu au deprins puterea de a citi cu gura lor, ei se vor lăsa vrăjiți de mama sau de părintele/ruda care le citeşte, ei vor crede in glasul cititorului şi vor intra mult mai uşor în lumea poveştii.
   Fiecare poveste ținteşte anumite obiective pe care le gasițiți frumos aranjate sub titlu. Cert e că la finalul fiecărei povešti copilul va învăța ceva bun. Pe fiecare pagină veți găsi ilustrat un desen. Aşa cum am mai spus, cartea fiind viu colorată va atrage mai repede copilul.
   Ceea ce mi-a placut mult de tot la această carte este faptul că ştie să atragă. Îl pune pe cumpărător în ipostaza de a fii atât de curios şi în principal de a o deschide şi de a se uita prin ea. Cumpărătorul, dacă e un copil se va îndrăgosti iremediabil de ea.
   Titlurile poveştilor sunt sugestive: Albinuța Alice, Prieteni noi, etc. Nu vă gândiți că poveştile sunt complicate şi greu de înțeles. Nu, ele sunt foarte uşor de ințeles. Fiecare erou din poveste va trece prin nişte aventuri care îl vor ajuta fie să capete curaj, fie să îşi deama seama când a greşit ceva. E o carte care vă va ajuta mult de tot copilul dar totodată e o carte care vă va ajuta şi pe voi, adulții care citiți această recenzie. Vă va pune sub ipostaza copilului şi vă va face să vă simțiți ca atunci când erați copii şi cuvintele scrise încă erau un mister pe care doreați să îl desluşiți.
    Cartea Stropi de lumina este una dintre acele cărți, alături de Cuore-Inima de copil care trebuie citită atunci cand eşti copil şi care, recitită îți va reda aroma copilăriei.

Share:

1 comentarii:

alinaalina_12 spunea...

Super carti de copii.. Relaxare totala cand le citesti.. Eu desenez si ma calmez... Felcitari pentru rabdarea dea citit o asemenea carte..mai facut curioasa ce mai