Recenzie Visele lui Mary de Alex Berindei

Titlu: Visele lui Mary
Autor: Alex Berindei
Nr pagini: 509
Editura: Celestium
Anul aparitiei: 2016

Disponibil aici !

Câteodată visele vor să-ţi arate ceva, mic şi neînsemnant sau un lucru mare şi important, o mică adunare în familie sau poate chiar o moarte crudă. Acestea sunt visele ucigaşe. Mary este o adolescentă obişnuită, cu puţini prieteni şi o familie normală. Sau, cel puţin, aşa credea ea. Într-o noapte însă, un coşmar pune stăpânire pe întreaga ei fiinţă. Lumea cunoscută de ea se întoarce pe dos. Descoperă puteri paranormale, moştenite în urma unui vechi blestem. Şi nu e singura. Mary nici nu se simte confortabilă cu schimbările drastice din viaţa ei, şi deja o nouă ameninţare apare în peisaj. Liniştitul Cleveland o ia razna, iar Mary nu ştie cum să scape de acest coşmarCeea ce este imposibil.


*Recenzie*

   Cu toții visăm, visele durează câteva minute, deşi avem impresia că durează toată noaptea. Dacă sunteți fani ai genului paranormal, o sa iubiți această carte.
   Mary este o fata de 17 ani cu o viață normală şi cu un cerc de prieteni redus. Într-o noapte visează ciorile şi blestemul i se activează. Fata, alături de prietenii ei au vise ucigaşe, văd şi creează moarte. Prima ei victima , Martin îi va sta alături pe tot parcursul cărții, ajutând-o, atât sub forma de fantomă cât şi sub cealaltă formă(o veți afla citind cartea). În peisaj apare Richard, un băiat frumos cu multe secrete. Vor reusi sa scape de blestem şi ce secret ascunde Richard? Aflați asta din paginile cărții!
  Cartea începe cu un prolog, povestind momentul în care străbunicii lor, în 1948, au invocat un vrăjitor iar acesta i-a blestemat, dându-le atât puterea de a face vrăji cât şi blestemul de a avea vise ucigaşe.
  Visele lui Mary este prima carte din trilogia Vise Ucigaşe. Este o carte frumoasă şi nu o să vă plictisiți când o citiți. Eu am terminat cartea într-o zi, deşi are puțin peste 500 de pagini. Autorul îmbină realul cu fantasticul, creând o legatura între ele prin lumea visului. Scenele sunt descrise foarte bine şi ai impresia că te afli împreuna cu Mary într-unul din visele ei. La tot pasul întâlneşti replici cu tentă umoristică care te vor binedispune şi iți vor trezi setea de lectura.

"Nu din nou ciorile!...
Câteva minute am simțit toate acele zeci, probabil sute de perechi de ochi privindu-mă cum tremur de frică, cu lacrimile curgându-mi pe obraz. M-am ridicat în picioare foarte încet , să nu le sperii; nu s-au clintit.
...Au stat o secundă, poate două, iar apoi, sincronizându-se toate perfect, s-au năpustit peste mine."

   Acțiunea cărții este relatată la persoana I, din perspectiva lui Mary. Cartea este alcatuită din mai multe capitole, cu nume semnificative: Semn, Secrete, Sacrificiu, Întalnirea, etc. Acțiunea se petrece în oraşul american, Cleveland. Stilul scriitorului este alert, te ține în priză, dar nu îți dă impresia că nu poți ține pasul, ceea ce este un mare plus.
   Secrete, magie, fantome, suspans, mister- aceste  cuvinte descriu, în opinia mea cartea. În prezent, tot mai mulți scriitori români scriu cărți fantasy, ceea ce este un lucru foarte bun. Sper că, în curând, cărțile lor vor avea succes şi în afară.
   Puterea visului este mare, prin vis ei văd ce persoana va muri dar totodată, prin vis şi ei pot să fie omorâți. Personajul principal, Mary este un personaj complex şi natural, dând dovadă de curaj, umor şi multă sensibilitate. Pe parcursul aventurii sale, se remarcă dorința sa de a învinge.
   Cartea este presărată atât cu mister şi acțiune dar şi cu dragoste, latura romantică dezvăluindu-se pe parcurs. Aparută in luna iunie a acestui an, cartea va fi un mare succes. Design-ul cărții este frumos, bine creat şi atractiv. Nu vă speriați că are un numar mare de pagini, dacă o să vă placă din prima, nu o să o lăsați din mână şi o să citiți acest roman foarte repede.
  PS: Alex Berindei a postat pe wattpad prologul şi primul volum din carte:
http://my.w.tt/UiNb/vELtEdSBlv .

"Ele sunt în mintea ta, văd ce vezi şi tu, simt ce simți şi tu şi, în vis, îți arată ceea ce doreşti şi ceea ce cred ei că e important ca tu să vezi."

Share:

8 comentarii:

alexa ioana spunea...

am de mult timp aceasta carte in vedere, dar inca nu mi-am format o parere despre continut si daca este pe gustul meu sau nu. imi plac cartile fantasy, dar nu ma mai atreg acele carti in care este vorba numai despre adolescenti. acum, ramane de vazut daca o sa mi-o iau sau nu :D
felicitari pentru inca o recenzie frumoasa !

Diana Gabriela spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Nicoleta Gaciu spunea...

Uau deja m.a captivat citind numai recenzia <3 Acum mor de nerăbdare s.o citesc pt că iubesc cărţile de felul ăsta (paranormal şi mister).

alexa ioana spunea...

mie nu mi se pare o idee incredibil de originala, la urma urmei este o carte fantasy si piata de carte abunda in astfel de romane

alexa ioana spunea...

cu toate acestea, cred ca este o carte frumoasa :)

Hossu Claudia spunea...

o carte foarte captivanta buna de citit in serile de vara

Simona Stavar spunea...

Si vreau sa incep sa citesc mai multa literatura romana contemporana :D

alexa ioana spunea...

Simona, ti-as putea recomanda eu cateva carti scrise de autori romani contemporani. iti las aici cateva titluri din cele care mi-au placut extrem de mult: "si la sarsit a mai ramas cosmarul" de Oliviu Craznic, seria Alina Marinescu de Monica Ramirez, seria Neamul corbilor de Lavinia Calina, Papusile de Cristina Nemerovschi.